På resande fot

   Marica väckte mig vid 7 idag men jag tyckte att det var mycket mysigare att ligga kvar så vi mös lite först. Sen fixade vi lite och körde sedan iväg med bilen vid 10.

   Runt 13.30 var vi framme vid första stopp. Kennel Milovi och min mamma :) Tror inte att hon hade saknat mig faktiskt men jag tyckte att det var kul att se henne iallafall. När vi gick ur bilen så skällde alla hundarna på mig och det var lite läskigt. Sen kom Eva ut och jag kände igen henne. Jag fick hoppa upp i Evas famn och hon höll mig mot staketet och jag fick hälsa lite på hennes hundar därigenom. Sen tog Marica mig i famnen och Eva släppte in oss. Marica satte ner mig på marken och rätt var det var hade jag en massa vuxna hundar runt om mig! Det var lite läskigt men jag stod upp och de fick lukta på mig och såg ganska snabbt att jag inte var farlig.
  Så vi stod där en stund och sedan fick jag hoppa in i valphagen! Var rädd för att de skulle lämna tillbaka mig :( Men Marica, Åsa och Malin var bara och tittade på min halvsysters valpar. Jag skällde och gnydde jättemycket men de låtsades inte höra mig...
   När de väl va klara så fick jag komma ut och då skällde mamma på mig :( Jag råkade nosa på en sten som hon ansåg var hennes i en grop som hon hade tagit egenrätt på...

   När vi varit på kennel Milovi så körde vi till Nybro och hämtade en fågel till Husse Per. Sen körde vi vidare till Skruv där vi nu är i en liten stuga som vi ska bo i när vi inte är på utställning.
Här kommer lite bilder



Valpkurs = toppen :)

  Nu har jag varit på valpkurs och det var jätte roligt! Fick se andra hundar och en massa dofter runt omkring. Passade på att vila på stolen brevid Marica när vi hade teori och fikade.
   Först tränade vi kontakt, Marica höll ut en godis i handen och när jag tittade på henne så fick jag godiset. Hur lätt som helst det hade vi ju tränat innan. Sen hade vi inkallning och jag sprang direkt till Åsa båda gångerna. Sen fikade vi och efter det gick vi ut igen och hade inkallning på ett annat ställe. Då var det Marica som jag fick springa till och det var jättekul. När jag sprungit till henne så lockade hon på mig och jag gick fint vid sidan om henne lös tillbaka till Åsa. Denna kursen kommer jag klara hur enkelt som helst!

   Nu ligger jag helt utslagen under Maricas stol och sover tillsammans med Gizmo. Imorgon ska vi åka bil långt till och jag ska få hälsa på min mamma (Siri) och min mammas matte Eva. Ska bli roligt och jag hoppas att hon känner igen mig :)
  Ska vila ut ordentligt nu. Hörs under helgen, Marica har datorn med sig så det blir updatering med både bilder och text.

Hörs
/Fuji

Lite bilder ifrån valpkursen:



Papegoja?


   Igårkväll fick jag träffa Jansson på nära håll... En riktigt konstig en, husse sa att hon är en papegoja. Men det säger mig ingenting faktiskt! Har aldrig sett en sådan här förut. Trodde att hon bodde i sin bur bara.
  Hon var faktiskt ganska snäll, hon tittade på mig bara och jag tittade på henne. Vi kan nog bli polare :)

  Vet ni vad jag ska göra ikväll?? Jag ska börja valpkurs! Familjen säger att det är det kommer bli roligt, men jag har ingen aning om vad det är... Kan tänka mig att vi måste åka bil. Ska säga till Marica att lägga in bilder sen när vi kommit hem. Så får ni se vad det är också, om ni inte vet vad det är :)

  Nu ligger jag och sover i Bia-bädden, igen. Ska sova vidare o ladda till ikväll.


Hörs
/Fuji

Gäsp & Lek

 Halloj!

   Just nu ligger jag och sover i Bia-bädden i köket. Ni tror säkert att jag sover alltid... Men så är det inte riktigt, vissa dagar sover jag inte mycket och vissa jättemycket. Och självklart passar Marica på att skriva här när jag sover. 

  I förmiddags så var Gizmo med mig när jag var ute och kissade på baksidan av huset. Så helt plötsligt började Marica busa med Gizmo och jaga honom, jag var inte sen på att hänga på och helt plötsligt så var det han och jag som lekte. Det var jättekul! Min storebror och jag :) Han är faktiskt ganska rolig trots allt.

   Matte Åsa har berättat för mig att vi ska ut och åka bil i helgen, ganska långt. Inte jätteroligt men det är alltid kul att följa med familjen :) De säger att det är bra för då lär jag mig att vara med och vid nya miljöer. Så blir jag inte så orolig för nya platser när jag blir stor. När vi kör på fredag ska vi hälsa på min mamma och hennes flock :D Ska bli roligt att få träffa mamma igen, hoppas att hon känner igen mig.

  Nu ska jag sova vidare

Hörs
Fuij

Vilken dag!

  Hej!

   Marica väckte mig 8.30 i morse då jag låg och sov jättegott.. Hon tyckte inte att man skulle kunna sova så länge när man är valp. Men hallå! Jag är ju 12 ½ vecka gammal nu... Vi gick upp och jag fick mat och åt upp alltihop.

   Igår var jag med min familj hos Hanning & Anneli i Kingelstad, ja Gizmo var också med. Där var jättekul att vara, en massa god mat hade de som jag luktade och tittade på. Men jag fick inte smaka... Taskigt, de säger att jag måste lära mig att äta min egen mat först :/

   Just det, jag och Marica körde en sväng till hennes jobb i Malmö och hämtade 4 stora lådor med saker till nästa utställning. Det var jätteläskigt där! HÖGA hyllor och truckar som körde omkring. Men Maricas arbetskamrater var jättesnälla och tyckte att jag var jättesöt. Dessutom fick jag ett "lille-skutt" gosedjur. Jag har ju inte så många redan :)

  Nu ligger jag och sover i Maricas säng medans hon skriver detta inlägg. Detta är första gången jag sover sen imorse. Har inte riktigt haft ro att sova.

Här kommer en bild på en riktigt snygg hund, vem är det undrar ni sä
kert? Det är ju jag FUJI !





Vi hörs imon
/Fuji

Updaterat

Nu är min hemsida updaterad med bilder ifrån järavallen och även ny bild på gizmos sida.
Titta gärna in och lägg en hälsning i gästboken

Nu är det sovdags!
/ Fuji

Dagen

   Idag har jag och familjen (och Gizmo såklart) varit i skogen. På Järavallen. Det fanns jättemycket att titta på, träd och buskar överallt! Och så skulle klart Marica och Åsa ta foto på mig... Här kommer några av dem:






Marica & Gizmo - Vi håller hårt i honom båda två och njuter av den tid vi får ha med honom <3

Kolla in hemsidan snart för mer bilder :)
Hörs
/Fuji & Gizmo

Tillbaka!

  Dålig updatering jag vet, men det har helt enkelt inte blivit av.. Det ska bli bättring lovar jag!

I helgen var vi och hälsade på Rufus och Lia, två jack russelterrier och deras familj som bor i Billeberga. Det var lite läskigt i början, men helt okej sen. De var ju trots allt ungefär i min storlek. Speciellt Lia tyckte jag var jätterolig att leka med och vi hade jättekul! (Bilder på det kommer) Så min familj kom överens om att vi kunde träffas fler gånger. Låter hur kul som helst.

  Idag har jag och Gizmo varit hos veterinären. Det var ganska kul, jag fick stå på ett högt bord och där fick jag godis plus att veterinären stack mig med något vasst i nacken. Det gjorde lite ont, men eftersom jag fick godis samtidigt så var det ingen fara. Sen lyssnade han på mitt hjärta och kände igenom mig. Jag fick prova vågen där också och den visade hela 4,5 kg. Minsann, det är nästan dubbla vikten sen jag flyttade från mamma och mina syskon. 
  Veterinären lös Gizmo i ögonen och så fick ha droppar i dem för att pupillen skulle utvidgas. Han tittade en massa gånger och med olika instrument. Gizmo är inte så ung längre och har fått starr så Marica ville veta hur långt det hade gått och hur långt tid det skulle ta innan han blev helt blind. Veterinären kom fram till att det skulle ta allt ifrån ett halvår till ett år ungeför tills han inte kan se något. Lite synd för då kan han inte se mig när jag vill busa med honom. Marica förklarade för mig att när den dagen kommer så får han åka till hundhimlen eftersom att det inte är ett värdigt hundliv att leva helt blind och helt döv(som han nästan redan är).

  Efter att vi varit hos veterinären var jag jättetrött och sov jättelänge. Sen kom Peter och hans två barn William och Amelia och hälsade på. Det var jättekul och William var rolig att leka med :)

*Gäsp*
Nu kallar sängen! (eller Maricas säng rättare sagt....)
Hörs
/Fuji


Gizmo bilder

Marica fotade ju Gizmo också, så här kommer några bilder på honom

Här ligger vi o myser i biabädden


Min dag

   När Åsa skulle iväg till jobbet så åkte Marica också iväg och blev borta en HEL timme.... Och när hon kom hem så blev både jag och Gizmo jätteglada, mest jag tror jag.
   Hon hade varit på apoteket och köpt avmaskning till mig för att de tycker att jag är smal och äter dåligt. Så Eva (min mammas matte) tyckte att jag skulle äta en tablett i 3 dagar så skulle jag må bättre sen. Marica tryckte ner den i halsen på mig men varför? Jag kan ju tugga själv. Lirkade upp tabletten och tuggade på den istället, mycket bättre :)

   Hela dan har jag fått visa för familjen att jag kan ligga när de säger till mig att jag ska. Men jag kan ju det och varför behöva visa det hela tiden? Jo, en bra sak är ju att man får något gott när man gör det :)

   Lite bilder som Marica tagit på mig:



Nu ska jag få kvällsmat sen väntar sängen
Godnatt
Hörs
/Fuji

Nytt kommando

   Godmorgon alla
Idag tog jag sovmorgon eftersom Marica gjorde det och vaknade inte förrän vid 8. Annars brukar jag vakna vid 6 på vardagar. Vi busade ganska mycket igårkväll och Marica lärde mig en ny sak nämligen ligg! Det tog ett litet tag innan jag förstod vad hon ville att jag skulle göra men sen fattade jag det och gör det nästan klockrent varje gång :) Man är ju en naturbegåvning !

 Nu är det snart dags för förmiddagsluren.
Hörs sen
/Fuji

Bilder!

Här kommer bilder ifrån när vi var på ssv:s utställning, bilder tagna av Sandra Strandberg

myser med ylva
Myser med Ylva :)
myser med marica
Trött valp hos Marica
Jobbigt att vara på utställning
Så trött man kan vara...

Jag lever!

Jag har inte glömt att updatera, bara inte riktigt haft tid att sitta ner och knåpa ihop ett.

Min helg:
Lördag:
   Jag var med Marica när SSV hade smådjursutställning och alla där klappade och pussade på mig. Jag träffade en "hund" som var lite större än mig som hette Skanken. Han var jättekonstig, luktade inte alls som en hund.  Sen var Sixten där också så honom busade jag också lite med. Sen somnade jag i Maricas famn för jag blev så trött! Så vi körde hem kort efter det men jag gillar inte att sitta i buren läängst bak i bilen... Så ensamt och jag skäller men de verkar inte höra mig.
   Senare på kvällen var det dags att åka bil igen, denna gången blev det lite längre. Nämligen till Kingelstad och Lisbet & Nisse som hade kräftskiva. Redan innan vi körde dit så var jag trött så under middagen sov jag i Maricas knä. Sen busade jag lite och somnade i soffan när vi tittade på tv. När vi var ute och kissade så såg jag något konstigt i en bur. En vit minihund till! Men denna såg inte ut som de vi har hemma, den hade längre öron. Marica sa att det var en kanin.
   Senare på kvällen körde jag och Marica hem och efter jag fått min mat somnade jag direkt.

Söndag:
  Jag och Marica körde iväg i bilen igen men denna gången till Svalöv. Där var vi och tittade på en massa djur, på Maricas gamla gymnasieskola. Där var hur mycket som helst att titta på! När vi varit där körde vi hem och då somnade jag direkt när jag lade mig i biabädden.

Fullspäckad helg verkligen! Det där med att åka bil kunde man ju plockat bort. Annars har det varit jättekul :)

Hörs
/Fuji

Dålig bloggupdatering...

Har varit lite dålig på att skriva här nu..

Men det kommer lite om vad jag hittat på i helgen senare idag. Marica ska nämligen plugga en massa nu.

Hörs sen
/Fuji

Massa hundar, på samma ställe?

   Idag har jag varit på ett ställe med Marica dit vi åkte bil, Brukshundklubb kallas det visst. Det fanns en massa hundar där, av olika sort. Åkte tillsammans , med min nya kompis Caddy. (En Australian Shepherd som är 20 veckor gammal)
   Vi var tre valpar som var på valpträffen där. Fast jag var minst. En 4 månaders schäfer och en svart riesensnauzer som var runt 6 mån. De var lite läskiga först men de var snälla. Den svarta skällde hela tiden och jag ville försöka få den att sluta genom att skälla på den. Men då skrattade instruktören åt mig för jag har inte fått någon bra röst än... Så de hörde mig knappt när jag skällde. Jag försökte ju iallafall!
   Så vi gick runt på området där de har planer och vi tränade lite sitt och stanna kvar. Marica tyckte att jag var duktig.
   Vi fikade lite och jag somnade i Maricas knä och efter det åkte vi hem. Somnade i bilen och nu ligger jag och sover i Maricas säng. Hoppas att hon vill sova snart hon med...

Phu, nu är jag trött...
Hörs
/Fuji

Loppor!

   Nu ikväll har det inte varit så speciellt roligt...
Marica hittade 2 loppor på Gizmo så hon körde iväg för att köpa något för att döda dem. Men hörru! Det var ju bara gizmo som du hittat loppor på, varför ska jag då behöva bada?
Badade blev vi båda två, usch inte kul alls :( Hoppas att de försvann nu...

  Maten har jag ätit dåligt idag också, men jag var inte så bra i magen i eftermiddags så då förstod de varför jag inte ville äta allt. Desto mer kan jag äta nu ikväll när jag får mat.

   Jag och Gizmo har varit ensamma hemma i ca 40 minuter idag och det gick väldigt bra. Vi sov båda två när Marica kom hem.

Det har varit en ganska lugn dag idag innan det blev kväll... Hoppas vi slipper loppor eller annan ohyra nu!
Annars blir jag arg på Gizmo!

Titta som de förnedrade mig när jag skulle bada!:

Hörs
// Fuji

Gäsp....

   Just nu ligger jag och sover i Maricas hög med sängkläder som hon vill sätta på hennes täcke och lägga på lakanet. Men jag har lagt beslag på det och det är jättemysigt att sova på. Provat det?

   Min dag idag
Jag väckte Marica vid 6 och då var det bara för henne att gå upp(fast hon är ledig ifrån skolan) så jag fick mat och sen fick jag komma ut och kissa. Jag åt inte upp all min mat, åt väldigt lite. Men vem är superhungrig på morgonen egentligen? (Förutom Gizmo då kanske)
  Sen satte vi oss vid tvn och Marica läste en bok och sedan somnade jag.
Dagen flöt på med massa bus och så sov jag en hel del.

Jag, Marica och Åsa var på en äng i närheten till där vi bor och där tränade vi "inkallaning", som de kallade det...
Åsa höll mig och Marica sprang iväg med min favorit leksak och godis och när Åsa släppte mig sprang jag i ILFART mot Marica och fick godis och lekte med min leksak. Varför inte springa dit egentligen? När hon har en massa gott godis :)
När vi sen gick hem så bar Marica mig men det var inte så kul, SÅ trött var jag faktiskt inte. Jag vill inte vara en assesoar och bli buren faktiskt! Men jag hade inte så mycket att välja på och när vi närmade oss huset så fick jag gå lös och det var roligt men lite läskigt... 

   Vi har också provat en annan sak för första gången idag. Jag fick stå på ett högt bord och där tyckte Marica att jag skulle lära mig att ligga på sidan. Det gillade jag inte alls... Men när jag låg stilla så fick jag godis så det var okej till sist. På detta bord pillade Marica på mina tassar och klor, det var ganska okej. Kittlade lite men jag fick godis mellan varje tass och förstod sen att det inte var farligt.

   Farfar har varit här på besök en runda också idag. Annars har det inte hänt så mycket mer. 

Vi hörs imorgon
/ Fuji

  

RSS 2.0