Valpkurs igen

  Då har vi ikväll varit på valpkurs igen, SÅ roligt det är. Man lär sig nya saker hela tiden och såklart får man en massa GODIS. Som jag såklart älskar :)
  Idag hade vi inkallning genom två personer första gången och andra gången samma fast Marica gömde sig bakom ett agilityhinder. Jag sprang förbi henne först men sen hittade jag henne.
  Sen var vi inomhus och lärde oss att stanna kvar och vi fick prova på början till apportering.
Nästa gång ska vi vara i skogen och lägga spår sa instruktörerna, undrar vad det är men det låter skoj.

  Glömde berätta en sak, Loffe var också med på valpkursen idag. Men han var mest med för att kolla in omgivningan och få lite träning på det. Tror han var ganska rädd och frös nog lite. Men det går över. Marica har lovat stt göra ett täcke till Loffe så han ska slippa frysa sen. Inte bara på brukshundklubben utan när vi är ute härhemma också.

  Nu kommer nog både jag och Loffe att sova gott :)

Hörs
/Fuji

Gizmo hos veterinären

   Imorse när jag(Marica) hade gått upp och tittade på Gizmos ögon så kunde jag inte se dem för han kunde inte öppna dem. Tredjeögonlocket var framskjutet och han orkade inte lyfta ögonlocken och titta. Det såg jättehemskt ut och jag var 100 % säker på att han inte hade sett ut så kvällen innan för då tittade vi speciellt honom i ögonen.
   Jag blev jätteledsen eftersom vi vet att han inte har alltför lång tid kvar just på grund av ögonen. Jag ringde till Erik (vår veterinär) och fick en tid 11.20. När jag kom hem ifrån skolan runt 10 så såg hans ögon liite bättre ut men det stämde fortfarande inte med vad det varit innan, framför allt eftersom det hänt under en natt bara. Märkte att han fick anstränga sig när det var något speciellt som han ville se och sen när han slappnade av så hängde det i ansiktet på honom igen.
   Vi åkte iväg till Erik och på vägen tänkte jag på om det inte skulle kunna finnas något att göra och om jag skulle få med mig honom hem eller inte... :(
   Vi gick in och satt o väntade en stund och sen fick vi komma in och berättade vad som hänt. Han tittade på Gizmo och tittade på hans ögon och lyssnade på hans hjärta m.m. Sen pratade vi lite och jag frågade. Så kom han på att han skulle titta honom i öronen och då såg han att han hade en del smuts där i.
  Som diagnos hade han två förslag:
-Ansiktsförlamning på grund av öroninflammationen som troligen tryckte på ansiktsnerven som gör att det hänger så i ansiktet på honom och vid ögonen.
- Ansiktsförlamning på grund av åldern (11 år).

Vi fick kortison och örondroppar utskrivet och sen fick han en injektion med kortison också.

Väl hemma var jag helt slut, Nervös inför Fysikprovet i skolan och sen vakna på morgonen och se Gizmo så. Så jag fick lägga mig 2 timmar och vila för jag fått ont i huvudet.
  Mamma kom hem vid 15.30 och då gick jag upp och mamma sa direkt när hon såg Gizmo, "men han ser ju helt normal ut i ögonen! "
Jag for upp och visst stämde det, hans ögon var helt normala igen! En tyngd av lättnad lossnade och jag blev så lycklig att det var för att jag rensat hans öron och gett honom örondroppar som han blivit bättre :) Trodde jag var på väg att förlora honom när vi körde honom till Erik i förmiddags.
Är så glad för att jag reagerat så snabbt på det och åkt iväg till veterinären. Det kanske inte hade gått om vi väntat någon dag. Kan inte förklara hur glad jag är för att det gick så bra idag.

Ibland har man tur att det är en så enkel sak som är anledning till att sånt händer :)


Jag och Gizmo, hoppas du får vara med oss ett bra tag till <3

/Marica

Nytt på hemsidan

   Då har Marica varit igång med kameran och fotat och resultatet finns att se på hemsidan bland våra bilder.

   Igår var farfar och kusin Fredrik här och busade innan farfar körde hem och Fredrik gick ut i garaget och pysslade.
Senare kom Totte & Hanna med Rufus och Lia. Vi busade och hade jättekul. Lia och Rufus träffade Loffe för första gången igår och Lia gick efter Loffe och passade på honom. 



   Idag har vi tagit det ganska lugnt och sovit för det mesta. Loffe och Fuji var hemma ensamma en kort stund för första gången idag när Marica Och Malin var hos veterinären med Gizmo. (Han berättar mer om det i nästa inlägg...

Hörs
Fuji & Loffe

De hade rätt!

   Otroligt, mina nya tänder är på väg! Fast mycket snyggare än de små risgrynen jag hade i munnen innan :)

   Lillebror och jag ligger och sover nu i Åsa och Pers säng och sover.. Har precis härjat o busat med Loffe, han är riktigt rolig :)

Nu ska jag slumra vidare.

Hörs
Fuji

BUS

   När man har en lillebror så är det (nästan) aldrig en lugn stund... Han vill busa HELA tiden fast att både han och jag är trött... Men det är jättekul att äntligen ha någon att busa med för Gizmo vill inte busa med mig på samma sätt.

   Ännu en tand är tappad och jag ser ganska rolig ut i munnen... Men man kan alltid trösta sig med att de växer ut igen och då får jag vuxentänder ! :) (Har Marica sagt iallafall)

   Jag har lärt mig ett nytt trick! Marica säger skäms till mig och jag sänker huvudet och lägger min tass över nosen! Hur lätt som helst! Men vad gör man inte för lite godis :P
   Ska se om jag kan lägga in en bild på det senare så ni får se :)

Nu ska jag och Loffe busa vidare!

Hörs
Fuji

Förmiddagen

Det där med att ha lillbror är inte alltför fel faktiskt :)
Han är riktigt rolig och vi leker och busar. Jag får igång honom och sen är han med !
Tror att om några veckor när han växt lite kommer vi att ha hur kul som helst tillsammans!

Laddar och laddar inför valpkursen ikväll :)

Hörs
Fuji

Updaterat

Nu finns det en massa nya bilder på hemsidan!
Gå gärna in och titta och lämna en hälsning i gästboken! Hade varit kul att se vem som varit och tittat :)

Loffe ligger och sover i soffan hos Åsa. Jag ligger i Maricas säng och tuggar ben, fast jag egentlgien är vääldigt trött :)

Imorgon är det dags för valpkurs igen och då får Loffe stanna hemma för han är så lite och måste känna sig lite trygg här först.

Hörs
Fuji

LOFFE!

   Min lillebror har äntligen hittat hit, vi var uppe hos Eva idag på kennel Milovi och hämtade honom. Dessutom blev jag friserad inför utställningen i malmö om 1 ½ vecka. Fast det hade egentligen inte behövts eftersom jag redan är så vacker som jag kan bli ! :)

Här kommer lite foto på oss, fler kommer att hamna på hemsidan ikväll


Hörs
Fuji

Bild på tappade tänder

SJÄLVKLART så ville Marica & Åsa lägga ut bild på hur jag ser ut utan tänder... mummel...
Så här kommer den.

Kan tillägga att jag ikväll fattas en tand på övre tandraden också..

Hörs
/Fuji

Tappade tänder!

Ja ni läser rätt!
Jag är på väg på rätt håll. Har nämligen tappat hela TVÅ stycken tänder! De säger här hemma att det kommer nya inom kort men det känns lite konstigt och ser om inte mer konstigt ut... Hoppas inte de tar en bild och lägger ut här....

Hörs
/Fuji

NYTT på hemsidan

   Nu känns det att det är på riktigt!
Vi ska verkligen få en lillebror jag och Gizmo!! Han flyttar hit på onsdag och det ska bli jättekul!
Marica har precis fixat så att han finns med på min hemsida, som kommer bli vår gemensamma hemsida. Eller det är ju faktiskt vår gemensamma redan. Gizmo finns med där också kom jag på men han är inte riktigt lika aktiv och det händer inte så mycket med honom som det gör med mig och kommer göra med Loffe.

   Kika gärna in och skriv en kommentar i gästboken och gärna här i bloggen också!
Lovar att updatera med bilder när vi varit och hämtat lillebror Loffe!

Hörs
/ Fuji

Helg

   Phu, vilken helg. Eller igår var nog den intensivaste tror jag. Marica väckte mig vid 4.45, sen satte hon mig i bilen tillsammans med Åsa och Per. Sen åkte vi till Landskrona och lämnade dem där för de skulle till tyskland. Sen hem igen, sov till 8.30 då vi gick upp. Jag fick frukost och Gizmo också. Sen körde vi till Kågeröd och Finnstorpsdammarna där vi skulle fira kusin Fredrik som 12 år. Människorna fick frukostbullar och vi hundar ingenting... Rufus och Lia var där också och jag och Lia busade jättemycket. När vi ätit så gick vi ca 4 km i skogen och jag fick springa lös nästan hela tiden vilket var jättekul! Jag sprang efter Lia och Rufus och sprang sen till Marica när hon kallade på mig. Det luktade jättegott överallt men jag stannade hos min flock hela tiden :)

   Efter att vi varit där så körde vi hem och jag och Gizmo fick bada för vi hade blivit smutsiga. Sen körde vi till Billeberga för att fortsätta kalaset där med lunch och negerbollar och kladdkaka till efterätt. Men jag fick inte smaka något såklart... Vi stannade hos Totte & Hanna resten av dagen och vid 17-tiden körde Marica iväg och hämtade Åsa och Per i Landskrona och sen hem och lastade av det som de köpt. Sen åt de mat där igen och jag busade med Lia och vi körde hem vid 21.30 och jag sov ända till klockan 9 imorse så trött jag var.

   Idag har min familj städat hela huset och höststädat utomhus. Plockat undan möblerna och skruvat isär marsvinens uteburar. Och jag var ju tvungen att hela tiden hålla koll på vad de gjorde så jag kunde inte sova så mycket.
  För en liten stund sen kom mormor och morfar och har ätit Tacos med Marica, Åsa & Per.

Tog lite bilder på kalaset de kommer kanske senare in här eller imorgon.

   Det blev inte att vi hämtade vår nya lillebror Loffe idag utan det blir i veckan istället. En av hans syskon hade blivit sjuk. Tidigast på tisdag kan vi hämta honom men det blir nog onsdag. Ni får veta det här när han kommit hem :)

Hörs
/Fuji

Updatering

   Detta med blogg funkar lite si o sådär faktiskt... Men det kommer nog vara så emellanåt faktiskt. Ibland skrivs det mer och ibland lite mindre, Det händer ju inte saker hela tiden.

   Sen sist har jag varit på utställning med marsvinen igen och det är faktiskt ganska kul, människor överallt och en massa som vill klappa en :) Men på utställningen så hade Jessie med sig råttor och det var inte så kul för en av dem bet mig i nosen och det gjorde jätteont! Så nu har jag en liten vit prick på nosen efter det.

   Den roligaste nyheten är att jag ska få en lillebror!! Eftersom att Gizmo kommer att bli helt blind och helt döv inom ett år så bestämde sig min familj för att skaffa en lillebror till oss för att jag inte ska behöva vara själv sen när Gizmo inte finns här mer. Marica går i skolan och är borta 2-2½ timme varje dag så är det den bästa tiden nu att skaffa honom. Och det skulle vara tråkigt för mig att vara själv.
   På söndag sätter vi oss i bilen och kör upp till Torsås igen och kennel Milovi och hämtar honom. Han är en son efter min halvsyster Milovis Lava. Han kommer att heta Loffe och har färgen Blue roan & sobel så han är ganska lik Gizmos färg men inte riktigt.
Såhär ser han ut:

Bild ifrån Kennel Milovi

Hörs
/Fuji


Bilder från helgen

Nu finns bilderna ifrån förra helgen på hemsidan..
Får bita lite i Maricas tå för att det tagit lite tid :)

Jag har blivit bättre på att äta min mat och sover fortfarande bra på nätterna.

Ligger och tittar på idol just nu och biter på Frazzes gamla gosedjur, en dalmatin. Som jag är säker på att han inte har något emot att jag gnagar på :)
 
Imorgon är det utställning hela dan och då ska jag följa med. Ska bli roligt :)

Ses kanske imorgon?
/Fuji

Dåligt med updatering...

Ja jag vet, vi har varit dåliga på att updatera, igen. Men Marica är sjuk och har inte orkat ta tag i det.
Har en massa bilder ifrån utställningen i helgen och ifrån Milovis kennel som vi va o hälsade på i fredags.
Ska försöka få in det under dan, både här och på hemsidan.

/Fuji

RSS 2.0