Nu är det gjort...

Vi åkte hemifrån vid 8-tiden i morse och lämnade Fuji på Erikslust veterinärklinik i Malmö. Sen körde jag och mamma till Mobilia och åt frukost i väntan på att få hämta honom igen. Runt 11 ringde en djursjukvårdare från kliniken och sa att han vaknat och kunde hämtas strax innan 12.
När vi kom dit så möttes vi av en väldigt trött Fuji men som ändå, såklart, skulle vifta på svansen och bli överlycklig när han såg oss :) Han låg hos mig i baksätet på en filt hela vägen hem och snarkade så trött var han allt! Vi stannade till på center syd i Löddeköpinge och hämtade ut hans smärtstillande som han ska ha imorgon ifall han verkar ha ont.
Hemma igen och han slocknade bums i sin bädd där han legat i snart två timmar och sovit. Det lär han nog göra resten av dagen.

Hjälp oss att hålla en tumme för att det ska lösa sig nu mellan hundarna! Kastreringen tillsammans med de tipsen vi fick ifrån Kitty i tisdags. Vi vill verkligen få detta bra nu och kommer lägga ner vår själ i det, vi älskar trots allt våra hundar väldigt, väldigt mycket <3

Jag håller underrättade om hur det går.
// Marica



Snart dags...

Efter morgonpromenaden idag kammade jag först igenom Fuji och sen klippte jag honom bak så att de kommer åt att kastrera honom imorgon... Känns ledsamt att han ska kastreras, hans färg är så himla fin och det är få som är så fin sobel som honom. Det hade därför varit kul om han hade fått lämne en kull med valpar. Men samtidigt så måste man vara realistisk. Det går inte att ha honom tillsammans med Loffe annars. En hund med det humör han ibland har är inte heller något att avla på tycker vi. Att göra av med honom är det sista vi vill så det är bäst att det blir såhär. Dessutom så kommer sobelfärgen troligen inte att vara godkänd inom några år så dänns inte som det är någon mening att avla på sobel här då. Tycker det är jättesynd eftersom det är en så himla vacker färg...

Nog om det, idag tycker jag att det har funkat lite bättre här hemma efter de tips som vi fått ifrån hundkompisen som var här igår. De verkar lite fundersamma över vad det är vi sysslar med eftersom vi inte brukar göra så som vi gör nu. Jag tror verkligen på metoden så hoppas att det blir bra :)

Lite senare ska jag pappa och hundarna iväg på Jaktkursen i Revinge. Det är så himla roligt att få göra något med hundarna igen och det märks att de tycker det är kul de med :)

Lämnar en updatering imorgon efter kastreringen!

// Marica


Här har ni en bild på en mycket stolt nybliven viltspårschampion :)


Tiden går fort!

Tittade precis i bloggen och insåg att det var i slutet av maj som bloggen updaterades sist! Det går alldeles för fort...

Men nog har det hunnits med en del sen sist! Marica har flyttat till skåne igen, Loffe har blivit viltspårschampion (Fuji missade på sista provet), vi har börjat en Jaktkurs på Revingehed och ska nästa vecka börja en Agilitykurs!

Utställningar för Fujis del har vi lagt helt och hållet på hyllan nu... Fuji och Loffe bråkar igen och det är Fuji som är den största orsaken till det. Så på torsdag ska han också kastreras så får vi se om det kan bli någon ordning här hemma så vi kan leva ett normalt liv någon gång!
Som vi pratat med många om så kan man göra så mycket mer med hundarna än bara utställning, men det är det som vi köpte hundarna för och nu kan vi inte ställa ut någon av dem. Det är jättetråkigt men nu får vi göra det bästa av situationen. De tycker båda om att spåra och apportera så det håller vi på med nu och nästa vecka börjar agilitykursen som Fuji missar första gången på eftersom han ska kastreras. Men det ska bli kul att komma igång med det för vi har väntat hela våren och sommaren på att få plats på en kurs.

Lite tråkiga nyheter blev det, men vi ser fram emot hösten med nya tag och med en målbild om att detta nu SKA bli bra!

// Marica

RSS 2.0