Updatering

   Har varit dålig updaterin nu men det har inte hänt så mycket. Så det är en orsak till det.
Igår blev Fuji 5 månader och Loffe 3 månader gammal! Grattis till dem! Tiden går så otroligt fort.

   Loffe han har fått långa ben och ser ganska rolig ut och Fuji, fast han äter dåligt, har blivit så stor och har lagt på sig bra. Några centimeter lägre än Gizmo nu bara.

   Det är tråkigt väder ute så man vill inte ut och hitta på saker med de små, eftersom Loffe haft urinvägsinfektion vill man inte att han ska bli kall och sjuk igen. Så det är bättre att vänta tills han blir lite större och när det är uppehåll. Annars planerar vi att åka ut till järavallen eller saxtorp och gå och träna i skogen.

   Fuji är fortfarande rädd för allt men Loffe är helt tvärt om. När Fuji är osäker så skickar han fram Loffe för att kolla att det är okej först, ser ganska kul ut.
En annan sak som Fuji har upptäckt är riktigt kul är att krypa under bäddmadrassen i min säng... I morse låg han dock under lakanet på bäddmaddrassen.

   Min datorsladd har blivit gnagad på så den vågar jag inte använda, alltså blir inte hemsidan updaterad på någon vecka innan jag fått en ny. Som tur är så tog jag en försäkring på datorn och den gällde även sladden så jag får en ny. Beräknat till den 14/12 -09, men förhoppningsvis så går det fortare.

// Marica

Utställnings-trimkurs i Lund med Cocker Sydväst

 I går var jag, Marica och Åsa i Lund och fick lära sig lite mer om hur man som cocker ska se ut inför utställning. Hur vi ska klippas och trimmas. Det blev alltså jag, Gizmo som fick äran att följa med på detta. Vi var 6 stycken som var med på kursen och tror att alla lärde sig något nytt. Hon som höll i kursen visade på mig hur man ska klippa tassarna och hur man klipper svansen. Marica klippte mina andra tre tassar efter hon visat och det blev godkänt! Marica tycker inte sig vara så bra på att klippa tassar snyggt så det var jättebra. När klockan närmade sig slut så var jag så trött att jag knappt orkade hålla ögonen öppna...
  De andra på kursen tyckte att jag var jättesnygg för att vara 11 år gammal och att jag skulle ställas ut! Rätt bra betyg va, för en gammal cocker som jag? Så jag kommer kanske dyka upp i utställningsringen någon gång, kanske nästa år?

   Bilder kommer ikväll eller imorgon.

/ Gizmo

(OBS! Vääldigt kortklippt på bilden, är ifrån i somras. Så ser jag INTE ut nu. )


Bilderna funkar!

  Nu ligger bilderna på hemsidan och det funkar!
 Har också fixat en banner där båda vovvarna är med :)
Använd den gärna om ni vill länka till dem.

// Marica

Kursavslutning på valpkursen

  Kom hem för en liten stund sen ifrån sista gången på valpkursen. Lite ledsamt för det har varit jättekul och vi har lärt oss en hel del, både jag och Marica.
  Som avslutningsövning fick vi först prova på att köra en Rally-lydnadsbana, det var spännande men jag var inte riktigt koncentrerad idag. Sprang ifrån Marica och retade henne lite... Hon tyckte inte att det var lika roligt som jag tyckte, tyvärr ;) Så efter det fick jag koppel på mig och fick ha det på mig istället.
  Efter den övningen så gick vi slalom mellan varandra, även där var jag totalt ointresserad av vad Marica hade att säga. Det blir skärpning och mer träning till nästa vecka för då ska vi gå på valpträff. Som den ena instruktören ska hålla i, så hon vet vad jag är för en :)
  I januari-februari är det tänkt att jag tillsammans med Marica och sen Åsa tillsammans med Loffe ska gå en "tricks & trams"-kurs. Där vi får lära oss mycket kontakt och en massa trams övningar som tex. Putta på saker, rulla runt, spela död m.m.

  Loffe var också med på kursen men tyckte att det var jätteläskigt och pep hela tiden... Så det var tur att jag skällde och "skrämde" bort alla som närmade sig eller som såg farliga ut. Marica tycker att det är ett dåligt beteende men vaddå? De ser ju så farliga ut!

  Marica ska nu sätta sig med alla bilder och göra en ny banner till oss! Skriver här igen när det är klart :)

Hörs
/Fuji

Några dagar sen..

   Tiden går verkligen fort! Jag har redan växt säger min familj, ja och visst så när jag bättre och det är lättare att hoppa upp i sängen :) Fuji har också växt en del sen jag flyttade hit, men klart vi gör det för vi är ju valpar.
  Igår så var jag, Marica, Malin och Fuji i Svalöv i smådjursstallet där och tittade på alla djuren. Det var riktigt läskigt! Massa folk som städade och fixade med djuren och sen mycket dofter och ljud överallt. Men det var kul, om man ser till den delen där vi kom fram och var inne i smådjursstallet, bilfärden var inte så kul. Men det är ju tur att Fuji också sitter där så jag slipper vara själv där bak.

   Jag och Fuji har busat hela morgonen och ligger nu och sover vääldigt gott. Hoppas kunna fortsätta med det ett bra tag till. När vi vaknar ska Marica gå med oss til en äng där vi kan springa lösa och busa allihop. Gjorde det förra veckan och det var jättekul!

  Titta in på min uppfödares hemsida för att ett av mina syskon kommit tillbaka, en svart/vit sobel tik som är 11 veckor gammal precis som jag alltså. Hon är jättesöt och vill ha ett nytt hem.
www.milovi.se

Ska bita Marica i tån så att hon sätter in bilderna från helgen på hemsidan igen. Det funkade inte förra gången...

Hörs
/Loffe

Utställning i Malmö

   Idag har jag, Fuji varit på utställning med Marica och Åsa i Malmö.
Vi gick upp jättetidigt och sen åkte vi iväg i bilen, jag fick som tur var somna lite i bilen eftersom vi gick upp så tidigt. Sen när vi kom fram så gick jag och Åsa in en väg där en veterinär tittade på mig så att jag mådde bra och sen mötte vi Marica där inne med alla sakerna. Vi fortsatte sen att gå mot ring 15 där vi fällde upp min bur och satte oss och väntade på att det blev min tur att få visa upp mig.
   Klockan 9 började det och vi gick in i ringen med de andra för bedömning. Först sprang vi två varv i ringen och sen ställde vi upp oss på rad. Efter det bedömde domaren oss en och en. Marica sa att jag stod jättefint och var duktig på det. Jag blev bedömd och kort efter var det dags att springa i ringen igen en andra gång. Då blev det ett varv och sen ställde vi upp oss igen. Jag blev utvald till en av de 5 bästa och fick springa och visa upp mig en gång till. När vi gjort det blev jag placerad som nummer 5. Jag är jättenöjd och det är Åsa och Marica också, men framför allt jättetrött! En tuff dag där jag träffade många hundar och människor. Ser fram emot att göra detta fler gånger. Men då ska förhoppningsvis Loffe få följa med och ställas ut han med.

   Vi träffade min pappas uppfödare som har Lönnbackens kennel och hon tyckte också att jag var fin.
Nästa utställning, för hundar, är den 20-21 mars 2010 och då ska jag ställas ut igen :)

STOR gäsp, nu ska jag sova vidare.
Hörs
Fuji

/Loffe vill flika in att det är URTRIST att vara hemma utan Fuji för Gizmo vill inte leka med mig... Han är så tråkig! /Loffe
(Bilder kommer)

Läget

   Loffe mår bättre och kliar sig inte lika mycket i öronen och kissar mer sällan. Hans medicin är inga problem att ge, han får sprutan i munnen o så suttar han på den tills det är slut och ser så nöjd ut så när han svalt.

   Klippte Fujis tassar idag inför utställningen och finputsade lite. Att ligga på ett trimbord på sidan är ju inte världens roligaste. Men att SAMTIDIGT få pälsen på tassarna klippt, det är värre... Men han var faktiskt duktig, kämpade empt i början men sen förstod han att det inte var lönt och gav med sig. Sen klippte vi klorna, som vi haft problem med, och det gick faktiskt bra. Per klippte och jag höll och berömde honom när han var duktig. Efter det var det Loffes tur och han tyckte också det var läskigt att ligga på trimbordet och få klorna klippta, men det gick bra där också efter en stund. Ser ljust ut :)

Nu ska vi sova, Fuji sover o Bia-bädden och Gizmo på en handduk på golvet. Loffe ligger nog i soffan med pappa och myser..

// Marica

Veterinär, igen...

   Nu ska jag , Loffe få skriva och berätta lite här i bloggen.
Sen jag flyttade till Asmundtorp har jag kissat vääldigt ofta, fast att jag precis varit ute så kissar jag inne ändå... Jag har också kliat mig i öronen jättemycket så jag och Marica åkte till veterinär Erik. Åsa hade sparat urin som vi hade med oss och som Erik undersökte och kom fram till att jag har en bakteriell urinvägsinfektion. Sedan tittade han in mina öron och där hittade han öronskabb. Så Marica åkte och hämtade ut medicin till mig som jag ska ta för att bli frisk och Fuji fick också medicin ifall han också har öronskabb.
   Just nu ligger jag och sover i soffan brevid Fuji, hoppas att jag slipper gå upp och kissa inatt.

Marica håller på att lägga ut nya bilder på oss på hemsidan och en ny banner är på gång, som jag också ska vara med på såklart :) Så håll koll här och på hemsidan så ser ni inom kort nya bilder.

Höres
Loffe

RSS 2.0