Update!

Sedan vi startade vår nya hemsida och det förra inlägget så har vi gjort en del. Marica var hemma förra helgen och då var vi bland annat på Kennel Oakbeach och Marica och Åsa gosade med deras valpar, som hunnit bli 8 veckor då! Tiden går så otroligt fort och vi var där när de var 4 veckor också och de hade växt en hel del.
<--- Såhär söta var de förra helgen.
När vi myst klart med valparna fick Fuji och Loffe träffa hela Oakbeachflocken, 7 vuxna cockrar i olika ålder. Det var riktigt kul och de skötte sig exemplariskt! Fuji gjorde precis allt man ska göra som ny hund i en stor flock. När de kom fram till honom och kollade in vad han var för en så visade han med sitt kroppspråk att han var underlägsen och stod still tills de kollat och nosat klart. Flockens "ledare", hanen Marcus, accepterade dem båda två och de fick springa runt i trädgården precis som de andra hundarna. Loffe tyckte att det var jätteläskigt och gömde sig bakom Marica och Åsa, men efter ett tag så vågade han sog fram och gick runt i trädgården som de andra han också.
När vi åkte därifrån så hade vi stora leende på våra läppar och var sååå stolta över våra små pojkar. Det känns bra att veta hur de reagerar och beter sig i en flock och det var så himla nyttigt för dem att få uppleva det. Tusen tack igen Mia för att vi fick komma och gosa med valparna och ett ännu större för att våra hundar fick komma in i din flock :)




På lördagen var vi hos mormor och morfar där vi firade morfar som fyllde 73 år och även då var hundarna med och de fick leka med moster Sussis hund Hugo. Han och Fuji hade jätteroligt och lekte ett bra tag. Vi satt ute hela dagen och njöt i solen och körde hem på kvällen.

Sen var vi i farmor och farfars sommarstuga på söndagen och firade påsk med Pers sida av släkten. Hans två bröder med familj var där och hans ena bror, Björn hade med sig sina två Jack Russel Terriers, Rufus och Lia. Fuji och Loffe lekte med dem och hade hur kul som helst. De sov nog alla lika gott på hemvägen och på natten sen :)

Marica har börjat så smått med att löpträna med Fuji och Loffe, som verkar tycka att det är väldigt roligt. Både Marica och hundarna :) Det var andra gången i går kväll och det märktes att de visste vad som gällde bättre den gången. Så det kommer absolut vara något som vi ska fortsätta med när Marica är hemma.
Efter löprundan är vi noga med att strecha hundarna för att förebygga skador och stela muskler. Det är även ett bra tillfälle att få dem att komma ner i varv efteråt, vilket de verkar tycka är skönt.
Imorgon bitti blir det troligtvis löprunda nummer tre :)

Viltspårkursen som vi går på är inne på sin tredje gång och den fjärde är på tisdag. Fuji är riktigt duktig på att spåra och fick mycket beröm av kursledaren efter sitt spår. Loffe är också duktig men har inte det i sig så mycket som Fuji har. Han kommer bli duktig han också men behöver mer träning bara. Efter kursen kommer vi att göra anlagsspår på båda hundarna och det ska bli kul att se hur det går! Håll tummarna :)

Nästa helg åker vi till Lidköping med Mona-Lisa för att ställa ut där. Åsa och Mona åker ifrån skåne på lördag förmiddag och möter upp Marica där som kommer dit med tåg ifrån Karlstad. Sen sover vi där till söndag när utställningen är och cockrarna bedöms.

Jag tror inte att det är så mycket mer som händer precis nu men ni får veta mer när det komme upp något :)

// Marica

Glad Påsk!

Glad påsk önskar vi från Djuren i Asmundtorp

Idag tänker vi på vår storebror Gizmo

Det är nämligen idag ett år sedan Gizmo somnade in...
Han blev 11 år och 8 månader gammal och lämnade ett stort tomrum efter sig. Vi saknar honom och pratar ofta om alla hans egenheter, det kommer alltid bara finnas en Gizmo och det är jag säker på.
Jag hade kunnat skriva hur mycket som helst om honom men det klarar jag inte.
Det står en hel del om honom på hans minnes sida under knappen "de vi saknar" på hemsidan om ni vill läsa mer.

Mamma har tänt hans lykta i Asmundtorp och jag har tänt ljus i Karlstad, hans tag som han hade i sitt halsband har jag med mig i mina nycklar alltid.
Tårarna kommer fram när jag skriver detta och jag saknar honom fortfarande jätte mycket. Han har det bättre där han är nu och jag är säker på att vi ses en vacker dag igen <3

För alltid i minnet mina fina vän
// Marica


Nytt!

Nu har det äntligen hänt lite saker här!
Den nya hemsidan är nästan klar, lite småsaker som ska in bara.
Adressen dit är
www.djureniasmundtorp.se

Vi har nu på kvällen suttit och anmält till 7 utställningar i vår/sommar och det ser vi mycket fram emot!
Vilka det är ska vi skriva in på utställningssidan.

Annars har det inte hänt så jättemycket, Marica har varit hemma i skåne hela veckan och förra helgen så hundarna har inte fått vara hemma själv alls i veckan vilket det tycker har varit hur kul som helst.

Vi har anmält oss till en viltspårskurs som vi ska gå med båda hundarna via cocker sydväst. Till sommaren är tanken att vi ska börja på agilitykurs vi ska bara hitta en kurs.

Mer uppdateringar kommer så småningom!
// Marica


RSS 2.0