Bildregn!

Jag satt och bläddrade i mammas telefon så här kommer lite bilder därifrån


Vår papegoja Jansson är och går på köksgolvet och Loffe håller stenkoll på henne


Loffe lämnades ensam 2 minuter...


Jag och Fuji läser "Marley och Jag" i vårsolen


Ett av Loffes offer, även här lämnades han ensam 2 minuter...


En vanlig syn härhemma


Husse åkte hemifrån


Hundarna var hemma 45 minuter själva och hittade en tidning som strimlades i en miljon bitar... Loffe var övertygad om att han var oskyldig och skyllde allt på Fuji...


"När vi åker bill så får vi sitta i bagaget heeeelt ensamma..."

Det var alla bilder för denna gången :)
//Marica

Djuraffärsbesök!

   Vi åker bil ganska mycket nu och det har vi absolut inget emot, det är superkul och vi åker alltid till något roligt ställe :) Som idag åkte vi till djuraffären i Landskrona med ett marsvin och 4 praktrosellor att lämna och vi som sällskap. I utbyte fick vi med oss fiskar till vår damm bland annat så det var en bra affär tyckte vi. Vilka konstiga saker det kan finnas i en djuraffär. Marsvin, fåglar och fiskar med mera. Det var kul såklart och vi var väldigt trötta när vi kom hem.
   Sen fick vi kvällsmat och då åt vi 2 dl mat var! Mer än vad vi brukar äta åt gången så det var bra.

Nu ska vi titta på tv med familjen och sen blir det sängen!

//Loffe


Galna kossor?

   Nu på förmiddagen var jag och Loffe med Marica i Svalöv och tittade på när korna fick komma ut på grönbetet för första gången iår! De var helt galna och sprang och hoppade som tokar! Såg ganska roligt ut och både jag och Loffe skällde på dem. Vet ju inte riktigt vad det är sör konstiga djur så bäst att skälla lite. Vi var där i en halvtimme ungefär och sen körde vi hem igen. Vi fick ju åka bil och då var Loffe lycklig. 


// Fuji

Härlig dag !

   I morse när vi vaknade så gick jag, Marica och Fuji ute och gick en lång runda direkt på morgonen. Och visst smakar frukosten såå mycket bättre när man fått vakna ordentligt och sprungit av sig lite? Vi fick även idag beröm ifrån Marica för att vi varit duktiga och skött oss när vi varit ute. Vi börjar lära oss att det lönar sig att lyda och allt blir så mycket roligare då. De blir så arga när vi inte kommer när de kallar, men kommer vi istället så blir de jätteglada och vi får godis :)

   Vi har blivit lite bättre på att äta vår mat nu. De säger att vi behöver gå upp i vikt nu inför alla utställningar som Fuji är anmäld till. Jag ska nog följa med på de utomhus utställningar som man får följa med på och kolla så att han sköter sig.

  Nu ikväll var vi uta och gick den långa rundan igen och det var så härligt i vårsolen :) Ljummet och skönt i luften. Vi har varit ute i trädgården mer eller mindre hela dan också så vi har verkligen varit igång!

   Marica och Åsa har tagit en massa nya bilder men har inte lagt in dem än så håll utkik efter dem här och på hemsidan!

// Loffe

Aktivitet och SOL!

   Solen och värmen har verkligen kommit nu och det är superskönt! Vi är ute ganska mycket nu och hittar på saker och det känns för vi sover nästan hela tiden när vi inte gör något...

   I Torsdags var vi i Landskrona med Marica och gick i Karlslundsparken där och tittade på en massa konstiga och läskiga djur! Några kallades för getter och de var läskigast! Konstiga horn på huvudet och lång päls! En av dem var speciellt läskig. Marica försökte berätta för oss att det inte var något farligt men vi lyssnade inte på henne utan skällde och morrade på djuren där. Sen fick vi se en massa olika fåglar, de flesta blev rädda för oss när vi gick förbi och flög iväg men inte GÄSSEN! De kom emot oss och väste och morrade åt oss! Inte så konstigt att man blir rädd egentligen! Men även där fick vi stå och titta en stund och det tog en stund innan vi insåg att gässen faktiskt inte kom åt oss på andra sidan stängslet... Det kunde hon ju sagt från början? Så hade vi sluppit att skälla och morra så på dem! Iallafall så gick vi vidare och när vi kom tillbaka till bilen så var den inte klar än. Istället tränade vi lite på att vara stilla och passiva som Marica kallade det. Så vi satt i 15-20 minuter på parkeringen och väntade och tittade på bilar och människor som for förbi. Marica sa att vi faktiskt va duktiga och fick godkänt på utflykten :)

   Igår åkte vi först bil till Eslöv och där skulle vi titta på en massa saker i en lada och där var även Anja och sen kom Ylva och Jessie också. Vi var där i 1 ½ timme ungefär och sen körde vi vidare hem till Anja. Vi fick sitta i bilen och vänta i 45 min sen fick vi komma in i huset. När vi varit där åkte vi hem igen. Kändes som vi inte gjorde annat än åkte bil den dan...
   På kvällen var Åsa och Per bortbjudna och Marica körde dem så vi fick åka med i bilen när hon hämtade och lämnade dem. Som om vi inte åkt bil tillräckligt redan?...

   Idag har varit en rolig dag :) Marica gick en runda med oss på morgonen och sen åkte vi (Marica, Åsa, Loffe & Jag)  till Landskrona för Miljöträning i staden. En massa människor och hundar överallt! Vi gick fram och tillbaka på gatorna och sen satte vi oss på en bänk (Marica & Åsa satt på bänken) för passiv träning igen. Efter det gick vi en runda till i stan och sen skulle Marica och Åsa fika i det fina vädret så då satt vi vid ett bord på en mindre uteservering. Vi satt fint vid bordet och fick beröm för att vi var så duktiga :)
   Om ni tror att det blev lugnare när vi kom hem så tror ni fel! Marica och Åsa satte upp pinnar i marken i trädgården och tog fram tunneln. Så det blev lite agilitygrunder som tränades in och vi märkte ganska snart att både jag och Loffe har lite talang för agility! Vi ska bara bli ett år och sedan ska det tränas agility :)
   Åsa filmade och fotade oss så håll utkik här och på hemsidan så får ni se bilder på det :)

   Vi kommer nog sova resten av dan nu... Zzzz
//Fuji

Tomt...

   Det är ett konstigt tomrum här hemma efter Gizmo... Han har funnits här så länge så det tar ett tag innan man vänjer sig vid att han inte finns här mer. Man börjar mer och mer acceptera att det är som det är och att det var rätt beslut som man fattade. Tror att han har haft det jobbigt ett tag men man har inte velat inse att han såg och hörde så dåligt som han gjorde.
   Vi var och ögonlyste honom i september förra året så det var 7 månader efter att veterinären då sagt att det skulle ta mellan 6-12 mån innan han blev helt blind. Så det stämde ganska så bra.

   Loffe har fått bli av med all sin valpull och börjar likna en mer vuxen cocker nu. Han såg lite rolig ut innan. bilder kommer på "förvandlingen".... Ska börja med Fuji också eftersom det är dags för utställning igen nästa helg i Stehag.
   Måste säga att sobel-päls är helt otrolig! SÅ lättskött och igår när jag drog med coatking-verktyget genom Fujis päls så kom det inte någon underull alls på den! Nackdelen är att den inte växer så fort som man egentligen skulle velat eftersom vi ställer ut honom, men man kan inte få allt, eller hur? 

   Utställningar som vi planerar att åka till och som vi anmält till
1 maj - Stehag
13 maj - Landskrona
23 maj - Hässleholm
20 juni - Elmia, Jönköping

Hoppas vi ses därute :)

// Marica

Gizmo är hos Frazze nu...

   Gizmo har sedan en tid tillbaka fått sämre o sämre syn och hörsel och allt detta har gjort honom mycket förvirrad och han gick på saker och visste inte var han var. Mitt i natten stod han ofta o skällde för att han inte visste var han var någonstands i huset.
   Och i morse så gick han på allt när vi skulle gå ut och kissa på morgonen och hittade dessutom inte in i huset igen, dörren. Så Marica kände att det var dags för honom att få somna in och åka till hundhimlen... 
   Vi fick tid hos veterinären klockan 20 så hela dan har gått åt att mysa och rå om Gizmo en massa extra. Marica och Malin var nere vid dammen och han fick springa lös där i sin egen takt och de fotade honom lite. Vi har varit mycket ute i trädgården och sprungit och busat och myst i solen. Gizmo har en lite udda sak som han gillar, nämligen att åka rullebör(skottkärra) så givetvis fick han uppleva det också en sista gång.
   De sista timmarna innan det var dags så låg Marica och Gizmo på hennes rum och mös och hade det gott.
De åkte iväg och han somnade in lugnt hos Vet. Erik på hans klinik som han har hemma.

   Han fick ett värdigt slut och han kunde inte haft en finare sista dag i sitt liv. Han har förgyllt Maricas liv med en massa fina stunder och påhitt. Alla kurser som de gått ihop och alla träningar och lite tävlingar. Han var en mycket speciell och älskvärd hund. Och jag tror att alla som träffat honom kommer ihåg honom. Han tyckte om alla, supersnäll och bra med andra hundar, lättlärd och älskade att lära sig nya saker, ALLT för att få godis :)






(Bilderna är tagna idag)

Vila i frid Gizmo <3

// Marica & Fuji

Spår i munkebäck

   I måndags så var jag och Loffe tillsammans med Marica & Åsa i Munkebäck och spårade med Pia, Fia, Kalle och Zäta. Det var jättekul och enligt dem sp var jag och Loffe jätteduktiga! Vi tog tre stycken spår var och vi tog dem bra och hittade en leksak i slutet.

Bilder finns på hemsidan så titta in där!

// FUJI

RSS 2.0